Keisersnitt

22 Sovebaby (2)
En mor som har hatt keisersnitt vil ha smerter etterpå. Dette kan blokkere utdrivingen av morsmelk – så det kan hende melkeproduksjonen kommer litt tregere igang. Det er derfor lurt å ta smertestillende en periode slik du får beskjed om på barselavdelingen.
Det kan være litt utfordring å finne en ammestilling som ikke gjør vondt. Prøv deg litt frem i seng, på en stol med støtte av puter. Noen synes det gjør vondt hvis barnet kan sparke på magen – så kanskje tvillingstilling kan fungere bra.
Under et keisersnitt får mor ofte mye intravenøst. Det kan gjøre at brystene blir mer sprengte når melken kommer igang. La barnet amme så mye det orker og hvis det er mye melk igjen pump litt med en pumpe etterpå til du føler sprengen gir seg 5-10 min. Trapp ned pumpingen gradvis når brystene blir myke etter amming og de ikke trenger hjelp mer.
Ta det med ro og ta imot hjelp fra pappan eller andre til å bære og legge til barnet, skifte bleier, ordne mat og rydde. Unn deg selv noen dager på å hente deg inn igjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s