Kan du få nok melk hvis du er overvektig?

En mor spør om det er mulig at hun kan få nok melk til barnet hun er gravid med. Hun forteller at hun har født 3 barn som var premature. Jordmor sa at hun ikke ville få melk fordi hun er overvektig, og de gav barnet mme uten å prøve amming. Hun har så lyst til å amme denne gangen og lurer på om det er mulig.

Det står i litteraturen at overvekt og lite melk kan ha en sammenheng, men jeg kjenner flere overvektige mødre som har hatt overflod av melk- så jeg synes det er rart at de konkluderte med at det ikke gikk uten å prøve.
Det kan være lurt å snakke med jordmoren du går til kontroll hos og få henne med på laget. Hun kan evt ta kontakt med føde/barselavdelingen og informere dem om at hun har et sterkt ønske om å få til amming denne gangen. Hvis barnet du er gravid med også blir født for tidlig er det viktig å komme igang med stimulering av melkeproduksjonen med dobbeltpumping så raskt etter fødselen som mulig (2-6 timer). Dobbeltpumping gir mer melk enn enkeltpumping og tar jo kortere tid. Fortsett å pumpe 8-10 ganger pr døgn.(slik babyen ville ammet) Melkeproduksjonen starter som oftest 3 dag. Det finnes et pumpeprogram som heter Preemie+ som er spesiallaget for å få igang melkeproduksjonen når barnet ikke kan amme. Det brukes i gule Medela symphony pumper som de fleste sykehusene i Norge har.
Stimuler i 14 dager og se hvordan det går. Barnet kan få melken med kopp/sonde el til å begynne med. Kanskje produserer du nok melk til at barnet bare får mm, hvis ikke kan du spe på med mme.
11950309_848757718565976_553111544737746078_o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s