Fra flaske tilbake til amming

05-2015 Ammetrening
Denne lille søtingen har blitt 2 mnd og når jeg besøkte han første gang var han bare 2 uker. Han ble bare matet med flaske fordi mor ikke hadde fått til amming på sykehuset. Hun hadde så lyst til å få til amming.
Første problemet var at han hadde bitte lite gap, han sugde bare helt ytterst på brystknoppen. Vi måtte åpne munnens hans litt mer slik at han gapte stort. Her ser dere hvor flink han har blitt. Stor, åpen munn og myebryst i munnen.
Det andre problemet var at han ikke sugde når han fikk brystet i munnen.Siden han var vant til flaske var han vant til at melken rant med en gang – så han bare gråt og startet ikke og amme og var forvirret fordi det ikke kom melk. Mor måtte derfor melke ut melk og dryppe inn i munnen hans slik at han fikk smaken på at det var melk i brystet også. Vi holdt på en stund før han forsto det.
Mor sover sammen med han i senga og det er praktisk når han ammer 3 ganger pr natt. På natten er det mye mer av hormonet prolactin – så amming om natten gir mer stimulering av melkeproduksjon. Mange av hennes venninner ammer hver 3 time – men har lite melk. Vi diskuterte dette når jeg var der første gang og jeg forklarte hvorfor det er viktig å amme når han er sulten isteden for etter et fast tidsskjema. Hun tenker ikke så nøye på hvor lenge siden det er hun ammet – hun gir han når han er sulten. Derfor har hun en tilfreds liten baby. Noen perioder på dagen ammer han hver time og så sover han litt lenger perioder etterpå. Vanligvis er det ca 2-2,5 timer imellom.
Nattammingen har ført til mye mer melkeproduksjon. Den første tiden hadde hun ikke nok melk – og måtte gi litt NAN i tillegg. Nå har hun nok melk og det synes hun er kjempepraktisk. Hun syntes det var slitsomt å lage NAN og vaske og sterilisere flasker. Nå ser hun frem til sommeren og kunne amme hvor som helst.
Når han ammer blir det også mer naturlig å ta noen puste og svelgepauser. Jeg hører at han stopper opp med ammingen en liten stund. Mor forteller at hun tok ut flasken for å gi han en liten pustestopp når hun matet han.
Han ammer begge bryst og etterpå liker han å ligge og kikke på lekene sine på babygymen. Han hører at jeg og mamma prater og da blir han med på «pratingen» og lager lyder og smiler når vi kommer innen for synsradiusen hans. Etter 10-15 minutter med stimulering av farger og «skravling» er han trøtt og sutrer så smått. På tide med en lur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s