Masse melk

10-2015 Masse melk
Storebror sluttet å amme ved juletider og her er lillesøster på 6 uker. Hun får så masse melk. Hun orker bare amme 4-5 min på ett bryst før hun er sprekkmett. Mor har forsøkt blokkamming. Dvs. at du starter med å tømme brystene helt på morgenen. Så har ett bryst på vakt i ca 3 timer og hun ammer bare på dette brystet. Så er det neste bryst på vakt de neste 3 timene. Mor har forsøkt flere ganger og melkemengden har blitt mindre, men så fikk hun brystbetennelse og måtte tømme brystene litt oftere.
Etter at småttingen er ferdig med å amme på høyre side pumper mor og da får hun ut 40/50 ml. På venstre side er det 120 ml.
Småttingen har begynt å sove om natten fra kl 23 til 06.30 og mor våkner med kjempesprengte bryst om morgenen.
Vi har derfor blitt enige om å prøve noe annet siden blokkamming ikke helt fungerte. Hun prøver å tømme brystet litt før hun ammer på formiddagen hvor problemet med mye melk er størst. Hun prøver å ta ut ca 50 ml. Melkestrømmen er størst de første minuttene – så da er det vanskelig for småttingen å svelge unna. Mor har derfor også prøvd myke ammeskjold for å holde melkestrømmen litt i sjakk så det ikke spruter rett inn i munnen hennes og det hjalp ganske bra. Selv om det renner litt melk ut i nedkant av skjoldet når det kommer mye. Hun føler det ble litt roligere amming etter det. Det lekker melk på det brystet som knøtten ikke suger på – så jeg anbefaler mor å prøve melkeoppfanger. Hun har nå flere ammeinnlegg utenpå hverandre men blir fortsatt litt våt på klærne.
Det har blitt mye melk igjen pga tømmingen hun har gjort i forbindelse med brystbetennelsen.Hun må derfor sakte men sikkert pumpe seg mindre. Det er lurt at brystene får tømt seg hver 3 time. Småttingen ammer så kort at det er vanskelig å få henne til å suge litt på begge bryst. Mor må defor tømme det andre. Hun har vært veldig fokusert på å tømme brystene godt og har pumpet lenge. Det er lurt at hun trapper ned på pumpingen nå som brystene ikke er blokkerte. Hun må bruke noen dager på det slik at hun ikke går for fort frem.
Det letteste er antagelig å pumpe ut mindre og mindre melk isteden for å se på tiden. Hun kan også forsøke å håndmelke siden det renner så lett. Da blir det ikke like mye stimulering pga at det ikke er noe vakuum. Hun kan prøve med 70 ml og se om det er nok. Så kan hun sjekke om brystene føles myke og at hun ikke kjenner melkekjertler under huden. Hun skal prøve seg frem ett par dager med hvor lite hun kan ta ut og at det ikke har blitt blokkerte melkeganger til neste gang småttingen ammer.
Det er nok lurt at hun tømmer litt om natten, enten med å prøve om datteren vil amme litt eller at hun håndmelker eller pumper litt. Hun kan prøve å ta ut 50/60 ml den første gangen og se om det går greit til morgenen. Så tar hun ut mindre de neste nettene til det går bra at hun sover hele natten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s