Ammehjelp for trøttinger

12-2015 Ammehjelp for trøttinger
Jeg har snakket med en mor og far i juledagene som har fått en liten trøtting. Hun har blitt 9 dager og har lagt på seg veldig lite. Hun sovner fra jobben.
Mor og far vekker henne hver 3 time. Mor ammer og mens hun pumper gir far ca 70 ml mm + mme med sprøyte. De er litt slitne. Dette tar 1,5 time fordi knøtten er så trøtt.
På tide å prøve flaske og å se om hun får I seg mer og så går kanskje mating en litt fortere. Mor har hatt 50 ml mm men med en så trøtt knøtt blir det for lite stimulering. Mor har bare 10 ml nå og er redd for å miste melken. Hun gruer seg litt til amming og synes det er mye jobb å vekke datteren.
Etter å ha trent noen ganger har far fått knøtten til å tømme en flaske med 70 ml. Endelig begynner hun å få i seg litt mer mat.
Jeg anbefaler mor å leie en stor Medela dobbeltpumpe. Da blir det mer melk og hun bruker mye mindre tid. Hun trenger ikke amme hver gang. Når det er bare 10 ml I brystene er det ikke sikkert datteren har så lyst til å suge. Jeg tenker hun kan finne ett par ganger I døgnet hvor hun har god tid og prøver å finne tilbake til roen og kosen. Jeg spør når hun vanligvis er mest våken. Mor synes det er kl 21. Jeg ber henne gi henne 20/30 ml på flaska slik at hun ikke er skrubbsulten og håndmelke noen dråper inn I munnen hennes og se om hun starter å suge. Hun kan sitte slik å prøve 5-10 min så lenge begge synes det er koselig og avslutte med resten fra flasken slik at hun vet hun har fått nok mat.

Snakker med mor I dag. Dobbeltpumping gjorde susen. Mye mer melk I dag. Hun tar mer med flasken også.

Planen fremover blir å få henne tilbake fra flasken til puppen når mor har fått mer melk. Etter at hun ammer kan mor pumpe puppen for å se om hun har tømt brystet eller om det er mye igjen. Hun er vant til flaske som gir melk med en gang så vi må jobbe litt for å få henne til å suge på brystet. Det går vanligvis greit hvis vi er litt tålmodige.
Når hun har ammet noen dager og vi ser at hun tømmer brystet fint lar vi henne prøve selvregulerende i 3 dager for å se om hun klarer få I seg maten hun trenger og legge på seg nok. Går det ikke må vi forsette å gi litt på flaske I tillegg.
Uansett må de veie på helsestasjonen ganske ofte fremover for å se at alt går etter planen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s