Urolige kvelder

Urolige kvelder

Mor kontakter meg fordi datteren er veldig urolig og gråter fra 19 til 02. Mor prøver å amme, men hun sovner etter noen få sug. Mor tenker at hun ikke var så sulten og lar henne sove. 30 min etterpå våkner hun og gråter. Samme hva mor gjør roer hun seg ikke.
Det blir kveldsbesøk på meg. Må jo se hva denne knøtten holder på med.
Hun er 2 mnd allerede så mor har hatt mange slitsomt kvelder. Når hun våkner legger mor henne til brystet. Hun bare hyler. Kjenner ikke etter at det er et bryst der engang selv om mor har melket frem noen dråper.. Lurt å gi henne lillefingeren å suge på for å roe henne ned. Når hun suger med gode tak på fingeren ber jeg mor prøve å legge henne til. Jeg ber mor prate med henne som om hun forstår hva hun sier. «Slapp av det kommer melk. Du må jo suge litt da, det hjelper ikke bare å skrike. Blir ikke noe mat i magen da». Mors koselige pludring er hyggelig å høre på.
Hun starter å suge men forsetter å «klage». Hun klager på at melken ikke renner ennå. Jeg sier til mor at det er lurt å amme henne i bare bleien slik at hun våkner litt. Vi teller hvor mange ganger mor må legge henne til. Forstår virkelig at mor synes dette er slitsomt
Det går 10 min og plutselig setter hun igang med voldsom ivrig amming med gode sugetak. Nå ble vi overrasket. Vi var I ferd med å tenke at det ikke gikk.
Vi lar henne holde på 15 min.
Så skifter vi bleie for å vekke henne litt igjen. Hun elsker å ligge på stellebordet. Hun lager så søte lyder. Pludrer og prater og badet er favoritt stedet. Mor legger henne her hvis det bare blir gråt og da kommer smilet fort frem igjen.
Klar for neste bryst. Klagene starter igjen. Dette var vist tregt. Men etter en stund begynner de gode sugetakene igjen. Hun ammer fint i 15 minutter.
Mor er litt overasket. Det er ikke ofte hun ammer så bra. Mor har ikke prøvd så lenge. Nå håper vi hun sovner godt.
Mor synes det er så koselig å sove med henne inntil seg oppe i sengen. Etter 1/2 time nurker hun på seg igjen og vil ha litt til. Typisk Kveldsamming. .Hun er sliten I munnen etter all ammingen på dagen og måtte bare hvile litt før hun gjør ferdig måltidet.
Vi må ny runde med stimulering og legge til flere ganger. Mor slapper bedre av når hun vet hva hun gjøre. Jeg ber mor pumpe etter amming for å se om problemet er at hun ikke orker å suge ut melk ordentlig. Det kommer 30 ml. Det kan mor gi med transprøyten hvis det blir urolig utover kvelden så får hun i seg litt mer. Det er vanlig med 3 slike runder før barnet sovner godt.
Får en hyggelig melding av mor i dag at det går mye bedre. Nå vet hun hva hun må gjøre. Ikke bare la henne sove etter noen små sug, men vekke henne slik at hun blir ferdig med et måltid.
Det gjelder alle amminger i løpet av hele døgnet. Hun må nok ha litt hjelp for å komme godt igang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s