Trygg liten gutt som ammer veldig ofte

Jeg snakket med mor når han var nyfødt og nå har han blitt 8 uker. Problemet er at han ammer så ofte. Det går bare en time imellom hver gang han vil ha mat. Han har også begynt å våkne oftere på natta.
Det går fint an å gjøre noe med det. Han har lagt på seg fint, så det er nok bare det at han små spiser. Når han ammer så ofte rekker ikke brystet fylle seg opp så mye, så det blir bare små porsjoner. Det er ikke noe rart han er litt urolig etterpå og blir fort sulten igjen etterpå.
Mor forteller at han våkner ved 7.30 tiden og da ammer han. Han liker å ligge og kikke litt på lekene sine. Når han ikke er fornøyd lenger er det lurt at mor tar han opp og går litt rundt med han. Er det noe spennende han kan se på? Et speil, ut av vinduet, ut på kjøkkenet. Han kan kanskje sitte litt i vippestolen mens hun lager seg litt frokost. Det er lurt å prate litt med han – så hører han at mamma er i nærheten.
Mor kan prøve å drøye han til nærmere kl.10. Da har lageret av stoffene som skal omdannes til melk fylt seg opp igjen – så da får han en mye større porsjon melk og blir mett lenger.
Så kan mor trille en tur. Han sover godt i vogna så det er ikke så vanskelig å drøye neste amming til 12.
Han ligger litt på gulvet igjen og kikker og så kan mor ha litt babygym. Holde han i armene og sette han opp i sittende stilling, Ligge på magen og løfte hodet mens mor underholder med noen rangler som lager lyd og som hun kan flytte fra høyre til venstre slik at han må snu seg litt for å se dem. Sitte på fanget og synge ride, ride ranke. «Synge alle barna klapper» og klappe med hendene hans. Klokka 14 kan hun prøve med ny amming. Kanskje en ny trilletur frem mot kl.16.
Snart kommer pappa hjem fra jobb og da kan jo han ta over underholdningen mens mor lager middag.
Så kommer kvelden. Han er ganske urolig da, så det blir mye bæring. Jeg forteller til mor at det er vanlig at disse knøttene ammer 3 ganger på to timer – så da klokka blir 18 er det bare å lade opp for kvelds amming. Isteden for å amme så lenge kan hun godt legge han over på det andre brystet etter 15-20 minutter, så bruker han sugetiden sin til å få i seg 2 fulle bryst.

Når han har ammet 3 ganger kan hun pakke han godt inn i ett teppe og legge han i baby nestet. De liker godt å ligge på siden og det er lurt å legge han med ryggen inntil den ene siden.
Mor sender meg dette bilde og sier » Dette likte han veldig godt».

Ett par par dager burde holde for å få litt roligere dager.

 

03-2016 Pakke inn babyen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s