Bekymrede mammaer

27.04.2016 JenteDet er en ting mammaer er flinkere til enn å stelle med barna sine og det er å bekymre seg for om de er flinke til å stelle med barna sine.
Inni de fleste mammaer finnes det en flink pike som vil være en supermamma som har barn som ammer/spiser og sover. Du kan stille klokken etter knøttene og de blir mette og glade når de har fått mat. De gaper ivrig og spiser masse mat til middag. Etterpå ligger knøtten fornøyd og leker.
Mammaer er også kjempeflink til å bekymre seg for ting som kanskje kan skje. Fikk knøtten nok melk når hun ammet? Kanskje jeg får for lite melk og må starte med flaske. Kanskje jeg gjør noe feil slik at hun ikke vil amme mer. Det er ikke sikkert neste veiing går så bra. Kanskje helsesøster synes at jeg må begynne med tillegg…og da kan jo melken forsvinne.
Koser jeg for lite slik at hun gråter fordi hun ikke er trygg. Eller kanskje for mye slik at hun blir bortskjemt? Kanskje jeg gjør noe feil siden han bare vil sove på armen min og ikke i senga.
Denne gangen spiste han 20 ml mindre enn forrige gang. Kanskje han er så slapp at han ikke orker å spise til han er mett. Det er nok lurt å gi litt ekstra på flaske. Han sover nok bedre med litt mme i magen.
Tankene spinner fortere og fortere og du blir nesten sliten av deg selv. Bomull i hodet.
På tide at du tar en pause og går deg en tur i skogen. Finn deg et utsikt punkt og sett deg noen minutter og bare la tankene få litt fri og bare vær deg selv og ikke mamman til ….. Alle mammaer burde ta seg en liten luftetur alene hver uke. Ikke for å løpe i butikken men bare for å koble av litt.
En ting må du slutte med !
«Don’t cross the bridge before you get there !»
Tenk deg at du går en nydelig tur på fjellet. Du har utsikt mot snøkledde fjell og ved siden av deg renner en vill elv. Sola skinner og fuglene kvitrer. Isteden for å kose deg og legge merke til den flotte naturen går du og tenker på broen du skal over. Har den falt ned ? Er det en hengebro eller er den laget av planker ? Du legger ikke merke til den fine sola lenger. Dagen går og tankene er bare opptatt av broen og alle problemene du tenker vil komme.
Rundt svingen ser du plutselig broen. Det er jo såå bred og fin. Ikke noe problem å komme over den.
Ikke ødelegg dagen din med å bekymre deg over alt som muligens kan gå galt. Får du lite melk så løser vi det. I dag synes jeg du skal fokusere på å kose deg masse med knøtten din. Dette året går så fort.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s