Nyfødt og helt skjønn

05-2016 Jente på 4 dager
Denne lille søtingen er bare 4 dager. Det første døgnet hadde hun helt feil sugetak og mor fikk såre bryst. Ett blikk på brystknoppene sier at dette ikke går lenger. Mor vil gjerne prøve med Cozyfix ammepute for å få god støtte. Men vrir seg i smerte. Her er det bare å si stopp. Mor må pumpe seg forsiktig og knøtten må mates. Mor og far holder på å slite seg ut på koppmating. Det vil nok ta litt tid å gro disse sårene, så det er nok lurt at de bytter til flaske slik at det ikke tar så mye tid å mate.
Etter sugeforsøket pumper mor seg. Vi forsøker å gi knøtten litt smokk mens vi venter, men hun er sulten og utålmodig. Vi skrur av pumpeflaskene og heller melken i tåteflasken før mor fortsetter pumpingen. Mor har helt smørgul melk. Her er det mye fett og mye melk. De har prøvd Calma flaske uten å få det til. Han sier «Vi hadde tenkt å høre noen tips fra deg – for den ville hun ikke ha». Før jeg rekker å si noe er hun allerede i gang med å suge. Hun var nok sulten og sugde i vei. Da fikk hun melk i munnen og det gjorde at hun forsto at det kom melk fra flasken.
Calma er en sugeflaske. Hun må suge like hardt som hun må for å få melk ut av brystet. Flasken gir bare ut melk når barnet suger, så det kan få svelge og pustepauser på samme måte som når hun ammer.
Mor har vondt, så det er lurt at hun starter med Ibux 400 mg x 4. Brystknoppene trenger litt stell. Hver 4 time kan hun skylle brystknoppene i NaCl. Det salte miljøet gjør at sopp og bakterier ikke trives. Så smør hun med Brulidin krem som er antibakteriell etter hver pumping. Hvis hun ser krem må hun tørke den av før pumping.
Familien har 2 katter. Den ene hopper opp i sofaen og koser seg inntil mor og baby når hun ammer. Kanskje den merker den hyggelige stemningen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s