Hva skal jeg kle på babyen når snøen og kuldegradene har kommet?

Snøen laver ned og det er på tide å finne frem gode vinterklær til babyen. Det er mange som lurer på hva som er passe å ha på et lite knøtt. Det er litt forskjell fra barn til barn, så du må rett og slett prøve deg litt frem. Noen knøtt er veldig varme av seg og da kan det hende du må skrelle av noen lag klær fordi du merker at han er svett.

Det er så supert med ull. Ull er tynt, mykt og behagelig og fibrene har den fine egenskapen at de suger opp fuktighet. Luftlommer inni fibrene sørger for god temperatur regulering. De minste barna skal jo ikke være ute når temperaturen kryper ned på minus siden. Hvis det blåser i tillegg kan det fort bli for kaldt for småbarna. Da er det lurt å varme opp bilen og før du bærer barnet ut, slik at det holder seg varmt og godt hvis dere må ut en tur. Hvis du har en liten baby og det er minus grader ute er det også lurt å dekke til bilsetet med ett ullteppe når du bærer det ut i bilen, slik at barnet ikke puster inn den kalde luften. Under bilturen tar du selvsagt teppe bort. En skal tenke seg litt om før en drar av gårde på lange turer hvis en har en gammel, kranglete bil og en liten baby. Jeg har selv opplevd motorstopp med 3 barn i penklær og mange kuldegrader ute. Vi ble veldig kalde før drosjen endelig kom. Spør heller om folk kan komme på besøk til dere.

Denne lille luringen på 5 måneder synes det er litt kjedelig å ligge nede i vogna – fordi da ser han ikke noe av det som skjer. Jeg tipset mammaen og pappaen hans om å legge han på magen og ta ned kalesjen på vogna. Istedenfor slitsomme turer hvor han gråt og pappa måtte bære tilslutt, lå han nå og fulgte med på alle som gikk forbi. Tilslutt var han mett av inntrykk og la seg ned og sovnet. Mor snur han på ryggen eller siden slik at han sover trygt. Lua fra Lillelam varmer godt på ørene.

Det er viktig å ha en god lue nå som det er så kaldt.  Hvis lua er for stor er jo ikke ørene dekket og da fryser et lite knøtt lett. Når barnet rører på hodet, kommer lua foran øynene, ikke gøy å ikke kunne se noe.  Jeg hadde lyst til å vise noen luer fra Lillelam i dag. De er så fine fordi de har god passform og sitter godt på hodet.

Luene i midten er tynne babyluer for vår, sommer og høst og den blå og brune er for vinter. Det er så bra med de varme øreklaffene og lua sitter godt når den knytes. Ikke kjøp for stor lue, da kan ørene bli kalde.

Tips til påkledning

Ha vognbaggen inne slik at den er varm og god når barnet skal legges nedi. Noen velger å ha ett ullskinn eller pledd i bunnen. Teppet gjør det lettere å holde vognen ren. Da kan du ta ut pleddet og vaske det. Du trenger en god og varm vognpose.

Innerst er det lurt å ha på knøtten en myk ullbody. Det er smart å ha en bukse med bein slik at han ikke sparker av seg sokkene. Så kommer det litt an på hvor varm barnet ditt er. Prøv deg frem med ullsokker og en litt tykkere ullbukse og ulljakke utenpå. Blir knøtten veldig varm holder det kanskje med bare en jakke. Noen velger en varmere jakke av dun. Spesielt hvis babyen er så stor at armene er mer ute av posen enn inni. Du kan velge en løsning med votter eller en jakke som også dekker hendene. Det finnes også fine dresser.

 

Sjekk babyen under trilleturen

Sjekk med to fingre i nakken og hender og føtter. Se også på kinnene. De skal ikke bli røde eller hvite. Da må du varme huden med hendene dine og komme deg inn så fort som mulig. Hvis babyen kjennes varm ut kan du åpne posen litt. Det må du også passe på når du går inn på et kjøpesenter så babyen ikke «smelter».

Det er ikke alltid barn gråter hvis de blir for kalde. Noen barn blir bare stille, så det er viktig å følge med. Ta med ett ekstra teppe som du kan legge utenpå hvis barnet er kaldt til du finner hva som er passe med tøy for barnet ditt.  Mange barn har jo armene ute når de er våkne. Da kan du pakke dem inn i posen når knøtten har sovnet.

 

KONKURANSE

Bli med i konkurransen og vinn en fin beige basic lue fra Lillelam til en verdi av 299 kr.

  • Lik siden til ammekontoret
  • Gå inn på siden til Lillelam og finn ut det smarte de har gjort med basic jakkene slik at du kan bruke de lenger. Skriv svaret ditt i kommentarfeltet.

 

Lua er sponset av Lille Lam

http://lillelam.no/produkter

2 kommentarer om “Hva skal jeg kle på babyen når snøen og kuldegradene har kommet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s