Gjennom min mor kom jeg så heldigvis i kontakt med Kari. Hun kom med gode tips om å pumpe meg litt først. Dermed fikk guttungen et mye bedre grep, han svelget mindre luft og ikke minst så ble det en kosestund mellom oss slik jeg hadde sett for meg.
Kari hjalp meg også med å føre dagbok for å få oversikt over hvor mye melk han fikk i seg og hvor ofte. Dette hjalp for mitt organiserte hodet som jo mistet all kontroll over mitt eget liv i disse månedene. Jeg fikk en roligere hverdag ved å kunne planlegge litt ifht rutinene vi fikk oss, og det ble heller ikke så stort sjokk når økedagene kom med hyppigere amming enn vanlig.
Kari var en stor hjelp for meg ved ammingen i 2011, og nå når jeg venter vår lille snuppe om noen få uker vet jeg hvem jeg skal kontakte dersom problemene eller utfordringene skulle dukke opp! Hun er en avslappet dame med masse erfaring og vet hvordan hun skal ta vare på oss nybakte mødre på en rolig og behagelig måte.
Tusen takk for hjelpen Kari!
Cathrine TJ: Som takknemlig førstegangsfødende og nybakt mamma til en frisk og flott gutt sommeren 2011, ble det, som for alle nye foreldre, mange endringer og omstillinger i livet på kort tid. Og vi, som de fleste, gjorde vårt aller beste for at den lille gutten skulle få den beste starten på livet som overhodet mulig. Og selv om ingen av oss hadde erfaring med spedbarn fra før, tok det ikke lang tid før bleieskiftene og stell satt i fingertuppene, og dagliglivet på overraskende vis tok form som om det alltid hadde vært slik. Fra forundring over hva det kunne være han gråt for nå, gikk etter få uker over til at vi (trodde) vi kunne skille om han hadde vondt i magen, trengte kos, var trøtt, sulten eller hadde bæsj opp til nakken, og mestringsfølelsen i foreldrerollen tok også form. Men enkelte dager gikk det meste på tverke, hvor ingenting syntes å hjelpe. Var han sulten ennå? Har han spist for mye? Fikk han nok melk? La han på seg slik han skulle? Det var mange spørsmål, men kontakten med helsestasjonen ble dessverre ikke helt som forventet. Fortvilelsen hos både foreldre og barn bare økte, og selvtilliten sank raskt. Ved et den gang tilfeldig sammentreff, fikk vi hjelp av Kari. Forankret i moderne og oppdatert forskning og formidlet med omsorg fikk vi veiledning i amming, bruk av brystpumpe, økedager (aldri hørt om!), råd ved betennelse, hvor mye melk trenger et spedbarn, og hvordan vite om barnet får i seg nok. Og kanskje like viktig, støtte på oss som foreldre og jevn oppfølging i tiden etter, hvor både vi og sønnen vår raskt fikk en ny og god hverdag, og selvtilliten og roen kom tilbake. En skulle kanskje ønsket at barselavdelingene og helsestasjonene hadde sittet på samme kompetanse, men nå som jeg venter en ny liten gutt om noen måneder, er det ingen tvil om hvor jeg vil oppsøke hjelp neste gang.
Cathrine: Bastian var nesten 4 mnd da Kari kom til meg. Jeg hadde strevd en stund med tette melkeganger og følte at melkeproduksjonen var på vei ned. Jeg tenkte at nå nærmet det seg slutten på ammingen og at 3 mnd ikke var så ille, selv om jeg gjerne skulle fortsatt lenger. Da jeg kontaktet Kari, satte i gang med en plan for å øke produksjonen. Jeg begynte blant annet med pumping, hyppigere amming og mer nattamming for å se om det hjalp. Og det gjorde det etter bare få dager. Mens Kari var hos meg, fikk vi sjekket ut hvor mye melk Bastian fikk av meg og hvor mye han egentlig ønsket. Ved hjelp av Kari`s plan og nøye oppfølging i flere dager, økte produksjonen og også de tette melkegangene forsvant. Karis varme, ro, tålmodighet og omsorg gjorde at det var lett å slappe av, komme med spørsmål og ta i mot info. Jeg ville ikke nølt med å kontakte henne igjen dersom jeg skulle ha behov. Nå er Bastian 9 mnd og jeg ammer fortsatt. Det hadde jeg nok ikke gjort dersom jeg ikke hadde fått så god hjelp av Kari.