For mye eller for lite

05-2016 Gutt på 5 ukerMor kontaktet meg for litt ammehjelp. Hennes lille knøtt er 5 uker og han var bitteliten når han ble født. Hun lurer på om han får i seg nok mat selv om hun egentlig tror hun har mye melk. Det ene brystet har mer enn det andre.
Han har en del plager med luft og har mange bæsjebleier. Han er kjempe sulten og gaper fint når mor legger han til. Hun har en cozyfix Ammepute. Det virker som melken renner fort. Vi løsner båndet rundt livet og støtter puta på armlenet til stolen mor sitter i slik at han får hodet opp og beina ned. Mor føler han blir mye roligere enn vanlig. Han ligge helt stille og bare konsentrerer seg om å suge.
Etter 20 minutter føler mor at det fortsatt er melk i brystet , men hun vil gjerne prøve å finne en godstilling i sofaen også. Hun setter seg inntil armlenet og får god støtte av en pute på andre siden. Han har kost seg på armen min mens han har ventet. Gulper en del, men det virker som han fortsatt vil ha mer.
Tilslutt prøver vi ut noen ammestillinger i senga. Hun har en veldig stor pute som hun legger under hodet. Hun har store bryst så det gjør at hun kan se han bedre. Så legger hun seg litt over på siden. Vi plasserer han foran brystet. Det er viktig å ha riktig sugetak på natta. Det er lett å duppe litt av for mor og ikke merke at knøtten har mistet det gode taket. Da er det lett å bli sår. Mor må holde han tett inntil seg.
Vi pumper etterpå. Det er 30 ml igjen på det ene og 20 ml på det andre. Han har ikke tømt de helt. Han gulper en stor dam på gulvet og mine bukser. He he det er bra jeg har bukser med mønster i dag.
Mor kan iallefall stryke bekymringen om lite melk fra lista. Han legger på seg 200 g pr uke. Han ammer 9 ganger og mor skifter mer enn 10 bæsjebleier! Jeg tror isteden vi skal ta en dag eller to med blokkamming for å redusere menge melk. Da blir han kanskje mindre urolig i magen også.
Det er nok lurt at mor holder han litt forsiktig etter mating. Han gulper lett. Jeg går forsiktig rundt med han med hodet opp og klapper bittelitt på ryggen. Etter en stund har luften steget til toppen av magen og en stor rap kommer ut.
Tilslutt sovner har som en strek. Jeg legger han på siden. Det er bra siden han gulper så lett. Mor legger flere gulpe kluter under. Hun har akkurat vasket baby nestet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s