Amming hjelper mot depresjon

Glad mor
Ny studie som er publisert i tidsskriftet Maternal and Child Health konkluderer med at mødre som ikke ammer har mer enn dobbelt så høy risiko for å bli rammet av fødselsdepresjon i tiden like etter fødselen. Lykkehormonet oxytocin frigjøres under amming gjør at man føler seg mer knyttet til barnet og blir roligere. Man sover også bedre etter at man har ammet om natten. 14.000 mødre er fulgt av University of Cambridge. 1 av 10 norske mødre sliter med symptomer på fødselsdepresjon sier de ved Psykiatrisk divisjon ved Stavanger Universitetssykehus.
Bra med støtte i starten slik at man får oppmuntring og hjelp med startproblemer. En god mor er man jo uansett om man ammer eller ikke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s