Finn tilbake til ammekosen

 

Mor kontaktet meg fordi hennes lille jente på snart 3 mnd ikke vil ha puppen. Hun pumper og gir på flaske. Det har blitt slik fordi hun ble så sår starten. Hun har lest masse råd på nettet og har prøvd ulike stillinger, prøvd å amme når hun er trøtt, i mørket med skjold det meste.

Hun ammer om natten og da koser mor og datter seg under dyna. Jeg tenker at de må finne tilbake til kosen. Mor har stått på for å få det til og datteren har nok merket at det har stresset mor at det ikke går. Det er nok det hun reagerer på og derfor hun står i bue og hyler og ikke vil.

Jeg tenker at istedenfor å stå opp som vanlig kan mor ta første amming under dyna på morgenen og se om hun vil ha brystet da. Hun kan prate med henne og fortelle at hun må hjelpe mamma og få det til. De skal jo bare kose seg og slappe av. Hvis det tar lang tid og det ikke går står hun bare opp og gir med flaske og pumper seg.

Hvis det fungerer er det supert og da kan hun gjøre det samme neste gang – gå og legge seg i sengen og gjenskape den koselige stemningen.

Mor sender en melding og forteller at hun har fått det til noen ganger og andre ganger har det blitt gråt og vegring. Det er lurt at hun ikke holder på lenge.  Mor forteller at det skjedde noe magisk når hun husket at hun skulle koseprate med henne. Hun tok det ene brystet og startet og amme. Neste gang hun var sulten gikk mor tilbake til sengen og da tok hun begge bryst.  Hun koste seg lenge, men virket fortsatt sulten så mor gav henne litt melk på flaske tilslutt. Mor forteller at hun i løpet av denne korte perioden har fått henne til å amme mer enn hva hun har klart de siste dagene. Det er jo en liten seier.

På ettermiddagen går det ikke bra. Bare styr og gråting selv om mor pumper melken i gang og prøver å starte med 10 ml på flasken før hun legger til. Mor har vært redd for å gi henne flasken for å ikke ødelegge noe for at ammingen har kommet litt igang igjen. Det gjør ikke noe. Jeg synes hun skal amme på natten og formiddagen hvor hun får det til og gi flaske på ettermiddagen. Fortsett å prøve amming når det er koselig. Hun kan godt gjøre dette i 3 dager og snart kommer det til å gå lettere på ettermiddagene også. Hun trenger ikke skynde seg. Det er så fint at mor koseprater og lager en god stemning. Det blir hun trygg og beroliget av.

Mor sender en ny melding og forteller at hennes lille knøtt virkelig koste seg når hun ble ammet på natten og søkte etter puppen. Det er lenge siden hun har gjort. Det er så gode nyheter. Dette er i ferd med å snu og det kan se ut som at de kan finne tilbake til amme kosen igjen.04-2016 Jente på 3 mnd

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s